0x bedankt in 0 Beiträgen
|
Törzsvásárlói közösség, vagy piramisjáték?
Én tagja vagyok ennek a törzsvásárlói közösségnek, mégpedig elég régen.
www.sciennet.com/H001810
Sajnos most ezt a céget is kikezdték. A Magyar Hírlapban megjelent egy cikk, amely a nélkül, hogy bármit is tudna a rendszer működéséről, azt állítja: "Lehet, hogy egy újabb piramisjáték körvonalazódik...minden 18 életévét betöltött személy tagja lehet...ingyenesen csatlakozhat...Egy bonyolult rendszer segítségével pontokat gyűjthet...Lapunk úgy tudja, hogy a pontgyűjtés feltétele, hogy a vásárló törzstőkével csatlakozzon a rendszerbe, amely idővel kamatozik."
Könyörgöm! Ez nem bank, ahová be lehet, vagy be kell fektetni! Íly módon kamat sincs! Ráadásul nem pontokat "KELL" gyűjtögetni, hanem pénzt "LEHET". És egyáltalán nem kell törzstőke ahhoz, hogy valaki pénzt "gyűjtögessen"! Ha egy törzsvásárló vásárol a termékpartnereknél, akkor a vásárlásából visszatérítést kap. Ezekből a visszatérítésekből viszont jelentős jutalmat generálhat magának az, aki tovább ajánlja a rendszert. Ez nem kötelező! És az sem igaz, hogy bárkit is arra köteleznének, hogy fizessen be valamennyi "törzstőkét" a rendszerbe! Minden automatikusan működik. Én állíthatom be, hogy mi történjen a nekem járó pénzzel. Az pedig természetes, hogy a cég a működtetésért (a cikk írójának szavaival élve) "kezelési költséget" kér. Ez az én vásárlásaimnak mindössze egyetlen százaléka. A termékpartnerek által felajánlott kedvezményeket ezen az 1 %-on kívül, a cég mind visszajuttatja a törzsvásárlóknak. És a pénzek kéthetente rendre meg is érkeznek a bankszámláinkra. Ennél korrektebb céggel még nem találkoztam. Vannak más törzsvásárlói közösségek is, de össze sem lehet hasonlítani őket ezzel. A dinamikus fejlődést mutatja, hogy nem egészen másfél év alatt 27 ezernél is több a regisztrált törzsvásárlók száma, és a termékpartnerek is többen vannak 4000-nél. Olyan nagy nevek is találhatók a termékpartnerek között, mint a COOP, a KIKA, a PANNON GSM, a QUESTOR, a GTS DATANET, és még sorolhatnám. Ők biztos megnézték, hogy milyen rendszerhez adják a nevüket. Kétlem, hogy bármelyik is piramisjátékkal szerződött volna.
A cég ügyvezetőjének a nevét is megírta a cikk, mégpedig úgy, hogy "...előélete nem túl biztató...mert 5 évvel ezelőtt a nevétől volt hangos a sajtó". Merő véletlen lenne, hogy a 27 ezer törzsvásárló közül senki nem hallotta 5 évvel ezelőtt ezt a nevet? Vagy talán nem is volt akkora az a hengerő, csak most érdemes lenne kicsit felfújni az ügyet? Megjegyzendő, hogy a fenti személy akkori cégét BŰNCSELEKMÉNY HIÁNYÁBAN FELMENTETTÉK.
Nem értem, hogy miért ír le valaki olyasmit, amiről fogalma sincs. Irigységből? Hírverésből? Pánikkeltés végett? Van ebben az országban elég pánik. Azzal kéne inkább foglalkozni! Vagy a cikk írója is törné a fejét olyan ötleteken, amiből haszna származik úgy, hogy közben másokon is segít!
Ez a törzsvásárlói közösség valóban a kisembereken és a magyar vállalkozókon próbál segíteni. És soha senkinek a pénzét nem akarja és nem is fogja elszedni, kicsalni! Vagy talán az fáj valakinek, hogy az elszegényedő rétegnek is adatott egy lehetőség (ingyen), hogy kimásszon a gödörből, amibe a mai elviselhetetlen viszonyok miatt került?
A cikk írója legalább a cég honlapját olvasta volna el figyelmesen! Ugyanis azt kifogásolta, hogy a rendszer, nemzetközinek nevezi magát, holott csak Magyarországon működik. Az elkerülte a figyelmét, hogy valahol el kell indulnia egy nemzetközi cégnek is, és ez az elindulás éppen Magyarországon kezdődött. A ScienNet-nek kemény feltételek teljesítésével kellett bebizonyítania, hogy működőképes. Ezt meg is tette, mégpedig jóval a kiírt határidő előtt. Így az európai terjeszkedés most kezdődhet. Amerikában pedig soha nem is működött és nem is fog működni ilyen rendszer! Ezt soha senki nem állította. A havonkénti rendezvényeken az ügyvezető mindig egyenes tartással, nyílt tekintettel áll ki a jelenlévők (közel 600 ember) elé. Egyáltalán nem úgy fest, mint aki be akarná csapni a tagokat. Meghívásainak elismert szakemberek örömmel tesznek eleget.
A cikkhez pedig csak annyit fűznék hozzá: "Ki mint él, úgy ítél!"